Solden 2020:adverteerders interview ColliShop

  • Geschreven door
  • .

De wintersolden is in volle gang en gaat inmiddels al zijn laatste week in. Tijd om nog even te kijken naar de beste tips.

 

Delen

Nieuw jaar betekent nieuwe garderobe of misschien wel een nieuw interieur - de wintersolden is de tijd voor de beste promoties. 

Als voorbereiding op de wintersolden brengen we graag een aantal partners onder de aandacht met deze week een interview met Pieter De Moor van ColliShop

Om mee te starten, kunt u iets over jezelf en Collishop vertellen:

Hallo, ik ben Pieter De Moor, ondertussen een half jaar aan de slag bij ColliShop. Ik ben verantwoordelijk voor alle online paid kanalen onder meer affiliatie. ColliShop is een Belgische webshop die een onderdeel is van de Colruyt Group. Wij zijn enkel actief op de Belgische markt. Waarvoor kan je bij ons terecht? We hebben een divers assortiment,van boxsprings, keukenmateriaal tot rekken om op te bergen.

De samenwerking met Awin is er sinds begin 2019, toen ik bij ColliShop aan de slag ben gegaan hebben we in eerste instantie gekeken waar we tot op dat moment stonden en hebben we verbeterd waar mogelijk. We hebben ons publisher netwerk onder de loep genomen, ons commissiemodel en de samenwerkingen met publishers. Dit allemaal met het oog op onze campagnes zo goed mogelijk via de publishers aan de man te brengen.

 Wat is uw boodschap voor publishers?

Als ColliShop hebben wij producten in de rangen die verschillende doelgroepen aanspreken. Van koffieliefhebbers, studenten die in een nieuw kot trekken tot mensen die toe zijn aan een nieuw bed. Doordat we zo’n breed assortiment hebben kunnen we vlot samenwerken met veel publishers. Mijn grootste boodschap is daar, laat ons praten over hoe we elkaar kunnen versterken want wij kunnen elkaar heel goed helpen.

 En als we u om de beste tips zouden vragen voor publishers om het meeste uit een piek periode zoals de wintersolden te halen?

Zowel mijn doelstelling als de doelstelling van een publisher is het genereren van verkopen. Hoe we elkaar hierbij kunnen versterken, kan ik eigenlijk in 2 tips mee geven.

  1. Met data en inzichten in wie de kopers zijn, hoe deze het best bereikt kunnen worden en welke assortimenten het best hierbij aansluiten. Door hier transparant over te zijn kunnen we samen werken en beter op elkaar afgestemde acties ontwikkelen.
  2. Creëer opportuniteiten voor adverteerders.
    De consument weet dat het solden zijn, weet dat er deals te scoren vallen dus die is ontvankelijker voor dit type berichten. Vertrek vanuit dat inzicht om extra visibiliteit te creëren.

Wat zijn uw verwachtingen voor de aankomende wintersolden? En hoe ziet de voorbereiding eruit?

De voorbereiding voor deze campagne is al enkele maanden bezig. Zeker omwille van de offline communicatie die we voorzien. Wanneer we intensere samenwerkingen opzetten specifiek voor deze periode dan is het aangewezen er op tijd bij te zijn. Zodanig dat alles goed bepaald en doorsproken kan worden.

Mijn verwachtingen is dat we een heel stuk beter zullen doen via affiliate ten opzichte van vorig jaar. Tijdens de maand januari zijn we opgestart met Awin. Nu we elkaar beter kennen, al enkele mooie partnerships hebben kunnen opzetten is het nu tijd om een eerste keer te oogsten. We verwachten er dus veel van maar de communicatie uitingen zijn er en de mooie kortingen op tal van grote merken zijn er ook. Nu nog de distributie van de message via de publishers.

En qua trends, wat ziet u als trends in de wintersolden 2020? En welke uitdagingen?

Wat typisch is voor de wintersolden is dat er functionele producten gekocht worden. Zeker bij een webshop zoals de onze. Het cadeauseizoen is achter de rug. Dus de mensen kijken terug naar wat ze nodig hebben om hun leven makkelijker, aangenamer en hun huis ordelijker te maken. Denk maar aan onderhoudsproducten, opberging oplossingen, keukenelektro.

Is de strategie voor wintersolden 2020 gelijk aan vorige jaren? En zo nee, waar kijken jullie naar voor prijsbeleid, communicatie etc.

Met ColliShop gebruiken we dezelfde aanpak als de vorige jaren. De gekende huisstijl en stevige kortingen tot -50% op honderden producten. Wat we op vlak van affiliate wel anders doen is met bepaalde publishers intensere samenwerkingen opzetten om de boodschap te verspreiden.

Hoe verwacht u dat de affiliate industrie zich de komende twee jaar in de België zich zal ontwikkelen?

Ik verwacht dat de grote spelers nog groter en dominanter zullen worden. Zij hebben hun naamsbekendheid en de data aan hun kant. In het loyalty & cashback segment lijkt het mij niet gemakkelijk om als nieuwe speler een aanzienlijke groep gebruikers bij elkaar te krijgen. Ik verwacht wel nog een verdere stijging in aantal content publishers.

Delen