Solden 2020: adverteerders interview Zeb.be

  • Geschreven door
  • .

Met de start van het nieuwe jaar is het wachten dan eindelijk voorbij en start de wintersolden. 

Delen

Nieuw jaar betekent nieuwe garderobe of misschien wel een nieuw interieur - de wintersolden is de tijd voor de beste promoties. 

Als voorbereiding op de wintersolden brengen we graag een aantal partners onder de aandacht met deze week een interview met Tiana Wyns van Zeb.be

Om mee te starten, kan je iets over jezelf en Zeb.be vertellen:

Hoi, mijn naam is Tiana Wyns. Sinds 2017 ben ik Online Marketeer bij fashion retailer ZEB. Ik ben verantwoordelijk voor het coördineren van de online marketing mix voor onze webshop. Met ons affiliate programma willen we voornamelijk ons assortiment onder de aandacht brengen van nieuwe klanten. Bij ons kunnen klanten zowel terecht voor de beste koopjes als outfit-insipratie. Het kwaliteitsvolle publishernetwerk van Awin geeft ons de kans om nieuwe gebruikers aan te spreken met sterke promo’s of de nieuwste collecties.

 Wat is uw boodschap voor publishers?

We hebben intussen een mooi netwerk van uiteenlopende types publishers opgebouwd waarmee we op verschillende manieren ons aanbod in de kijker kunnen plaatsten. Toch blijven we op zoek gaan naar nieuwe manieren om ons te differentiëren van andere adverteerders. Daarvoor doen we graag beroep op de expertise van publishers. We hebben doorheen het seizoen verschillende, sterke promoties lopen en vernemen graag van onze publishers hoe we die het best gekend kunnen maken bij de bezoeker

En als we u om de 3 beste tips zouden vragen voor publishers om het meeste uit een piek periode zoals de wintersolden te halen

  1. Hou rekening met de tweede en derde afprijzing die de webshopbezoekers verwachten. Focus de exposure dus niet enkel bij de start van de soldenperiode, maar zorg ervoor dat het budget goed gespreid wordt op basis van de extra afprijzingen die de adverteerder gepland heeft.
  2. Zorg ervoor dat de adverteerder weet welk type communicatie op jouw platform goed werkt en waar de exposure precies te zien zal zijn. Op die manier kan de adverteerder creatives en copy voorzien die daar het best bij past.
  3. Gebruik de expertise van de adverteerder om interessante producten/merken in the picture te plaatsten. De beste koopjes of bestsellers tijdens de wintersolden zijn waarschijnlijk ideaal om extra uit te lichten als daar een mogelijkheid voor is.

Wat zijn uw verwachtingen voor de aankomende wintersolden? En hoe ziet de voorbereiding eruit?

Wij verwachten een succesvolle soldenperiode. Bij het begin van de wintersolden bieden we meteen mooie kortingen tot -50% aan. Begin november starten we met de voorbereidingen voor de online communicatie. We hebben een campagne voorbereid waarbij de klant geniet van hoge korting op een heel uitgebreide wintercollectie. We zorgen voor een goede mix van artikelen aan de juiste prijs op basis van onderzoek door onze business analisten. Wie de beste koopjes wil bemachtigen, zal snel moeten zijn aangezien de korting al meteen oploopt tot -50%. Voor de echte koopjesjagers, hebben we nog extra afprijzingen voorzien naarmate de soldenperiode vordert.

En qua trends, wat ziet u als trends in de wintersolden 2020? En welke uitdagingen?

De wintersolden zien er anders uit dan de zomersolden. Niet alleen het aanbod is anders, maar vooral de aanloopperiode is niet te vergelijken. We zien dat heel wat koopjesjagers gebruik maken van de sale events die voorafgaan aan de solden. Singles Day en Black Friday zijn al achter de rug en winnen al maar aan populariteit bij de consument. Je moet op die momenten dus al heel straffe promo’s aanbieden om de verwachtingen in te lossen. Dat maakt het niet makkelijker om een aantrekkelijk aanbod tijdens de solden te presenteren en zorgt er bovendien voor dat er al heel wat marketingbudget gespendeerd werd. Het is daarom voor de wintersolden nog belangrijker om al bij het begin van het seizoen het assortiment en budget voor te bereiden.

Is de strategie voor wintersolden 2020 gelijk aan vorige jaren? 

Op basis van de verschuiving van de verwachtingen van onze klanten tijdens piekmomenten voor de solden als Singles Day en Black Friday, moeten we anders nadenken over onze aanpak voor de wintersolden. Er moet een voldoende interessant aanbod over blijven en bovendien moeten de promoties minstens even interessant zijn. Een uitdaging die een wijziging in de aanpak van eerdere jaren vereist. We zorgen ervoor dat we later dan anders nog nieuwe artikelen aan ons assortiment toevoegen, zodat ook na de eerste pieken nog een interessant aanbod beschikbaar is. Op die manier zijn er nog voldoende ‘nieuwe’ koopjes te doen tijdens de solden.

Hoe verwacht u dat de affiliate industrie zich de komende twee jaar in de België zich zal ontwikkelen?

In België hinken we wat achterop t.g.o. de Nederlandse markt. Het lijkt me dat affiliate marketing ook bij Belgische adverteerders in belang zal toenemen en hopelijk een inhaalbeweging kan maken. We zien een YOY stijging in aandeel van onze traffic en omzet. De publishers ontwikkelen zich en worden steeds kwaliteitsvoller, waardoor de relevantie voor platformbezoekers toeneemt. Wij zullen in de toekomst hechter samenwerken met een selecte groep van publishers die het best presteren om de resultaten nog te verbeteren.

En tot slot, zijn er nog ontwikkelingen, aankomende lanceringen en/of nieuws dat u met ons mag delen?

Jazeker! Sinds dit jaar hebben we er een nieuwe webshop bij: www.zebforstars.be. Hier kunnen nu ook de jongsten onder ons terecht voor een even stijlvolle outfit als hun ouders! De ZEB groep lanceert volgend jaar bovendien nóg een nieuwe webshop. Daarover meer zodra we jullie met trots de nieuwe online winkel kunnen voorstellen.

Delen