Deze tips helpen u uw content visueel aantrekkelijk te maken

  • Geschreven door
  • .
Content met relevante foto’s wordt tot 94% meer bekeken dan content zonder relevante foto’s*. Maar toch is het zoeken en selecteren van de juiste afbeelding een mijnenveld, zeker wanneer u niet over voldoende middelen beschikt om een designer in te huren. In deze wekelijkse tips bespreken we een aantal best practices en voorzien we u van bronnen die u helpen uw content visueel aantrekkelijk te maken.

Delen

Content visueel aantrekkelijk maken

Denk aan content die u visueel aantrekkelijk vindt
Het lijkt voor de hand liggend, maar wanneer u iets creëert, maak dan iets wat u zelf ook mooi vindt. Stel een lijstje op van alle blogs en website die u visueel mooi vindt en vergelijk de gemeenschappelijke kenmerken. Wat vindt u zo speciaal aan de websites die op uw lijstje staan? Zijn het de kleuren, het design van de website, de lay-out of de stijl van de afbeelding die u aantrekken? Wanneer u dit helder hebt, kunt u dit toepassen op uw eigen content. Er wordt wel eens gezegd “Beter goed gekopieerd dan slecht bedacht”, maar dat kan ook verkeerd uit pakken!

Wees consistent
Hoogstwaarschijnlijk zijn de blogs die u opgesomd heeft consistent wat betreft hun visuals? Dat betekent niet per se dat de foto’s die gebruikt worden altijd hetzelfde zijn, maar het kleurschema en de stijl van de afbeeldingen wel consistent zijn. Een goed voorbeeld hiervan is dat u altijd de afbeelding aan het begin en in het midden van een blogpost zet, of bijvoorbeeld altijd rechts uitgelijnd.

Wat u ook kiest, stem de layout van uw content af zoals u het de eerste keer hebt opgemaakt, zodat het een samenhangend geheel is. Zelfs een website met veel kleuren en afbeeldingen heeft een bepaalde lay-out waaraan gehouden wordt om te voorkomen dat de pagina er slordig uit gaat zien. Bekijk hier een aantal goede voorbeelden van corporate design guides.

easyci
Maak gebruik van gratis afbeeldingen
Bent u een beginner of heeft u slechts een klein budget ter beschikking? Dan is het vaak moeilijk om goede afbeeldingen te vinden. U moet namelijk vaak betalen voor goede foto’s online of u moet een designer betalen. Gelukkig zijn er ondertussen een heleboel websites en fotografen die free stock afbeeldingen aanbieden. Hier zijn een aantal voorbeelden: 

Voordat u een afbeelding gebruikt, check altijd wat de licentie is: hoe mag u de afbeelding gebruiken, moet de naam van de auteur erbij etc.?

Link uw afbeeldingen met uw content
Afbeeldingen dienen gebruikt te worden om uw content visueel te versterken en bovendien, ze stimuleren tevens clicks. De foto hoeft overigens niet altijd een letterlijke weergave van de tekst te zijn. Als u het bijvoorbeeld hebt over online content dan kunt u een foto gebruiken van iemand die een laptop of computer gebruikt, zolang de relatie tussen de afbeelding en het onderwerp maar aanweig is voor de lezer.

Houd u aan enkel relevante foto’s, tenzij u natuurlijk een stap-voor-stap uitleg hebt voor een specifiek product. Zo voorkomt u dat lezers door teveel inhoud moeten scrollen. Screenshots zijn vaak al voldoende om een complex verhaal eenvoudig uit te leggen.

Gebruik afbeeldingen die u ook op uw sociale kanalen kunt gebruiken
Nu u content gecreëerd hebt, is het tijd om deze met de buitenwereld te delen. Afbeeldingen spelen een belangrijke rol bij het genereren van online engagement op social media. Visuele content heeft tot 40 keer meer kans gedeeld te worden dan andere soorten content.**

Denk daarom na hoe uw post eruit ziet wanneer deze gedeeld wordt via Facebook, Instagram, Twitter etc. en kies uw afbeelding in functie daarvan. Ga na of het eye-catching is en of u wel het juiste formaat gebruikt. U kunt beter afbeeldingen gebruiken met hoge resolutie die u dan kunt verkleinen voor andere social media kanalen.  Zo voorkomt u lelijke, gepixelde afbeeldingen. Bekijk hier de juiste afmetingen die u voor social media kunt gebruiken.

Be smart en maak afbeeldingen een onderdeel van uw content marketingstrategie, in plaats van afbeeldingen als losse toevoeging te zien. De tijd en middelen die u in deze afbeeldingen steekt, zullen het waard zijn voor het engagement die u terugkrijgt van uw lezers!

** https://blog.bufferapp.com/infographics-visual-content-marketing

Delen