Hoe kleine publishers beter kunnen onderhandelen met adverteerders

  • Geschreven door
  • .
Voor kleinere publishers is het moeilijker om opgemerkt te worden door adverteerders en aan te tonen wat hun toegevoegde waarde is, vooral in vergelijking met gekende affiliate bedrijven. Grotere affiliate websites zijn er op getraind de consument naar verschillende devices door te verwijzen, waar ze er alles aan doen om de laatste klik voor zich te winnen. Daarom is het voor kleinere affiliates van belang om zich op de juiste manier te profileren en hun toegevoegde waarde in de customer journey aan te tonen. Enkel op die manier kan u de adverteerders overtuigen dat zij u nodig hebben om successen te boeken.

Delen

Onderhandelen met adverteerders als kleine publisher

Adverteerders hebben altijd al een uitgesproken voorkeur gehad voor lange termijn affiliates – in het bijzonder met bloggers en content websites- maar een dergelijke relatie opbouwen vraagt tijd en middelen, die nodig is om op te starten maar ook om de relatie in stand te houden. Maak daar gebruik van en ga pro-actief te werk: contacteer zelf adverteerders en doe uw eigen business voorstel. Stel uzelf voor, verkoop uzelf en geef aan waarom zij u nodig hebben. Geef ook aan waarom u een hogere commissie wilt, een (bepaalde) kortingscode, speciale banner of email template.

In deze week’s tips lichten we enkele factoren toe die u zeker moet overwegen wanneer u onderhandelt met een adverteerder.

Stel uw website tentoon, geef het traffic volume aan en vertel hoeveel exposure u genereert.
Door de demografische gegevens en traffic levels van uw site bekend te maken, kan de adverteerder zich een beter beeld vormen van uw website en meteen zien of deze past binnen de doelstellingen van hun merk en of u hiermee wel sales kunt genereren. Voorzie ook bezoekersdata; hoeveel bezoekers u krijgt per maand, welke mogelijkheden er zijn voor extra exposure en conversiestatistieken die u voor ogen hebt voor de adverteerder die u wenst te promoten.

Hoe meer details en cijfers u kan voorzien, des te gemakkelijker het is voor de adverteerder om de waarde van uw website in te zien. Dit zorgt er ook voor dat u een sterkere onderhandelingspositie hebt en een betere commissie kan vragen. Houd er ook rekening mee dat sommige netwerken zelf onderhandelen in naam van adverteerders. U doet er dus goed aan om de accountmanager van genoeg informatie te voorzien, zodat uw zaak sterker staat en vlotter verloopt.

Show uw prestatiecijfers – nieuwe vs. bestaande klanten opdelingen

newvsexisting

Een aantal adverteerders hanteren verschillende commissiegroepen om een onderscheid te maken tussen nieuwe en bestaande klanten. Deze kunnen gebruikt worden om een andere commissie aan te bieden aan nieuwe en bestaande klanten, terwijl anderen dit puur doen om het onderscheid te kunnen monitoren. Rapportage per commissiegroep kan affiliates helpen om consistente cijfers te behalen voor beide groepen. Dit zijn enkele punten die u kan overwegen:

Opdelingen – Wat is uw bestaande vs. nieuwe klanten opdeling? Behaalt u een groot percentage nieuwe klanten, dan is er een groter risico voor adverteerders als u plots stopt met het promoten. Ze verliezen een degelijk volume aan nieuwe klanten door het niet betalen van een degelijk tarief voor bestaande klanten.

trolley

Gemiddelde orderwaarde – Het is belangrijk om ook na te gaan wat de gemiddelde orderwaarde op uw website is en in welke categorieën. Vergelijk dit met het gemiddelde van het programma dat u wil promoten. Ligt uw gemiddelde hoger, dan kan u alvast onderhandelen omtrent commissie tarieven.

Case studies voor vergelijkbare adverteerders – Haalt u goede resultaten voor andere adverteerders? Dan kan een korte case study u helpen om uw waarde aan te tonen. Elementen die in dit artikel zijn besproken, kan u alvast uitpakken en demonstreren.

Enkele adverteerders staan open voor discussie, en dus kan de commissie besproken worden. Door uw toegevoegde waarde aan te tonen is er meer kans dat u van betere commissies kan profiteren. Dit kan inhouden dat u de actuele commissies kan behouden voor bestaande klanten of extra commissie ontvangen voor het beïnvloeden van de sales. Verkoop uw voorstel aan accountmanagers en adverteerders zullen u hierin bijtreden.

Delen