Hoe wordt u een succesvolle fashion blogger

  • Geschreven door
  • .
De afgelopen Fashion Expert Day in Berlijn onthulde nieuwe trends en ontwikkelingen in de online mode-industrie. Een belangrijk onderwerp was de toenemende invloed die bloggers hebben op de aankoopbeslissing van de consument. Vorige week deelden we tips voor adverteerders over hoe u een succesvolle samenwerking kan aangaan met influencers, onder andere over de inzichten van de Duitse mode-blogger Leonie Hanne van ohhcouture.de. Deze week delen we tips van Leonie over hoe u een succesvolle blogger kunt worden.

Delen

Een succesvolle fashion blogger worden

Maak uw eigen stijl
Instagram’s populairste fashionista’s bieden een grote bron van inspiratie voor uw eigen business, het kan daarom verleidelijk zijn om de stijl van uwfavoriete fashion-blogger over te nemen. Het kopiëren van een andere stijl zal niet snel leiden tot succes. Vind u eigen stijl die uniek is en ook natuurlijk overkomt, ook voor minder bekende stijlen, zoals de 50’s, gothic etc.. Er zijn altijd mensen opzoek naar die stijl.

Wees positief
Als een fashion blogger portretteert u een levensstijl. Uw fans benaderen u als een rolmodel en gebruiken u als inspiratiebron, stel u daarom positief op tegen uw fans. Dat hoeft niet te betekenen dat zwaardere onderwerpen taboe zijn, maar benader dingen vertrouwelijk en bevestigend om uw kanaal aantrekkelijk te maken voor uw fans en toekomstige fans.

Concentreer op uzelf
Er zijn altijd mensen die weer andere kwaliteiten hebben dan u. Als uw te veel naar anderen kijkt, belemmerd dat in de ontwikkeling van uw eigen talenten. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en misschien heeft u talenten die u zelf nog niet hebt ontdekt, maar die anderen wel heel erg van u waarderen.

Definieer doelen
Om successen te vieren, is het belangrijk om te weten waar u naartoe werkt. Stel daarom doelen in verschillende stappen op, zodat u trots op uzelf kunt zijn bij het bereiken van het volgende niveau. Ook zal het bepalen van doelen u helpen om gefocust te blijven. Vooral als starter van een blog zijn er zo veel mogelijkheden. Stel daarom een plan op, dat helpt u om uzelf beter te structureren en dat leidt weer tot meer succes.

Luister naar uw lezers
Heeft u met uw kanaal al een community opgebouwd? Gefeliciteerd, dan bent u op de goede weg!. Vergeet niet dat uw bezoekers de belangrijkste sleutel zijn voor uw succes. Zij brengen u (blog)posts tot leven door het geven van commentaar, maar ook door het delen van hun mening onder uw post. Ze zijn betrokken uw kanalen en spelen daarom een belangrijke rol in het aantrekken van nieuwe adverteerders. Neem uw bezoekers serieus, luister aandachtig naar ze, reageer weer op hun reacties en toon waardering en respect voor hun feedback.

Gebruik mode-gerelateerde hashtags
Instagram is het netwerk waarbij u inhoud ontdekt door browsing, het is vergelijkbaar met zoekwoorden invoeren in Google. Hashtags zijn het perfecte hulpmiddel om nieuwe en interessante foto’s te vinden en om inspiratie op te doen. Om te zorgen dat gebruikers uw berichten vinden, vergeet dan niet om relevante mode-gerelateerde hashtags toe te voegen. Probeer met een aantal algemene mode-hashtags en ook met meer specifieke-hashtags uw stijl of foto te beschrijven, zodat uw content wordt gevonden door degenen die daar naar opzoek zijn. Er zijn tal van tools, websites en apps die u kunnen helpen bij het vinden van hashtags, kijk eens op tagsforlikes. U zult ook veel populaire hashtags vinden als u gaat bladeren door foto’s van uw favoriete Instagrammers. Bekijk het artikel op Popsugar om de laatste trending fashion hashtags op Instagram te ontdekken.

fashion-blogger

Een van de beste recepten voor het succes van een blogger is om alles met liefde, passie en met veel plezier te doen. Vind u eigen stijl en authenticiteit en werk met merken waarvan u houdt, dan zult u merken dat het zijn vruchten afwerpt. U zorgt er dan ook voor dat het zo interessant en leuk mogelijk maakt voor uzelf, maar ook voor uw lezers. Wees pro-actief als het gaat om het creëren van nieuwe ideeën en het benaderen van merken, dan zal u merken dat u progressie boekt.

Delen