Onze favoriete IFTTT onderdelen voor affiliate marketeers

  • Geschreven door
  • .
In de digitale wereld kan het moeilijk zijn om op koers te blijven en dingen voor elkaar te krijgen, doordat er vaak tal van kleine werkzaamheden tussendoor komen. IFTTT (If this, then that) biedt de oplossing om uw accounts en apps te koppelen, zodat taken geautomatiseerd worden. Dit bespaart u veel tijd om belangrijkere werkzaamheden te verrichten. Hieronder delen we een aantal voorbeelden van accounts/apps die uw affiliate marketing kunnen verbeteren.

Delen

IFTTT onderdelen voor affiliate marketeers

1. Ontvang een e-mail zodra er een nieuw affiliate programma bij Awin is gelanceerd

ifttt-notify

 Met IFTTT kunt u eenvoudig meldingen inschakelen voor nieuwe RSS-feeds. Om u op de hoogte te houden van onze nieuwste programma’s, ontvangt u een notificatie per mail van programma’s die nieuw gelanceerd zijn binnen uw segment. Dit zorgt ervoor dat u altijd de eerste bent die op de hoogte wordt gebracht van onze nieuwste programma’s.
Meld u aan voor Awin Benelux.

Door het gebruik van deze applicatie ontvangt u iedere keer dat er een nieuw programma gelanceerd is een notificatie met een registratielink.

ifttt-email

2. Maak een Twitter-lijst met speciale hashtags


ifttt twitter

Dit onderdeel zal u helpen om een Twitter-lijst samen te stellen van alle accounts die een bepaalde hashtag in hun tweets gebruiken. Gebruik uw merk of bedrijfsnaam om te achterhalen wie er over uw bedrijf praten, of gebruik specifieke bedrijfstermen zoals “affiliate” of “SEO” om een lijst op te bouwen van mensen die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen. Gebruik deze lijsten om te lezen wat mensen schrijven over uw onderwerpen of om gericht te adverteren.

Bekijk hier de pagina.

3. Mailchimp statistieken automatisch opslaan naar een Google spreadsheet


ifttt mailchimp

 Kopieër en plakt u nog steeds statistieken vanuit MailChimp om rapporten te maken? Bespaar kostbare tijd en laat IFTTT het voor u doen. Configureer de applicatie, om te kunnen beslissen hoeveel uur na het verzenden van een mail, u de statistieken in het rapport weergegeven wilt hebben.

Bekijk hier de pagina.

4. Houd de laatste nieuwsberichten bij met Google Alerts


ifttt-google

Met dit onderdeel kunt u het laatste nieuws via Google Alerts monitoren en deze ook opslaan in een spreadsheet voor verdere analyse.

Maak meldingen aan van uw concurrenten om te zien wat hun vermeldingen zijn op het internet en ontdek mogelijkheden voor uw bedrijf. Als alternatief kunt u vermeldingen controleren van uw bedrijf of van medewerkers om die vervolgens op sociale media te promoten.

Bekijk hier de pagina.

5. Krijg trending gif’s geleverd in uw mailbox


ifttt-giphy

Als social media manager moet u uw bezoekers voortdurend blijven prikkelen. Dit onderdeel zal u helpen als er weinig inspiratie is. U ontvangt namelijk dagelijks een e-mail met een trending gif van Giphy, die u kunt gebruiken voor de social media kanalen.

giphy

Bekijk hier de pagina.

Er zijn honderden onderdelen op IFTTT die u kunnen helpen om zaken te automatiseren, dit zorgt ervoor dat u productiever bezig bent en het bespaart u ook tijd. Neem een kijkje op het platform voor meer informatie of maak uw eigen account aan met de kanalen die u gebruikt.

Laat een reactie achter en vertel ons welke onderdelen u het nuttigst vindt!

Delen