Haal jij alles uit de technologie en tools van Awin?

  • Geschreven door

We bespreken waardevolle tools voor adverteerders die je misschien nog niet gebruikt.

Delen

Onze engineers blijven Awin’s technologie verbeteren. Ze bouwen steeds nieuwe producten voor adverteerders en publishers. Doordat er zoveel verandert, kun je makkelijk belangrijke uitbreidingen over het hoofd zien. Terwijl deze tools en functies direct een positieve impact kunnen hebben op je programma en administratie!

Campaign Parameter

Neem de campaign parameter. Dit is een aanvulling op onze linkstructuur. Het laat je ‘campaign=campagnenaam’ toevoegen aan de URL. Deze parameter zie je vervolgens in rapporten. Zo zie je makkelijk en snel hoe bepaalde campagnes presteren. Bijvoorbeeld een sale of back-to-school promotie. Maar er is meer! Het hoeft niet per se een campagne hoeft te zijn. Het is een klikparameter, te gebruiken voor elk doel dat je kunt bedenken.

Christian Mairs, Senior Product Manager bij Awin: “De campaign parameter biedt adverteerders een extra laag aan informatie voor de prestaties van links. Net als Publisher Tags bij publisherpartners, geeft het meer inzicht en controle. De manier waarop deze tool gebruikt wordt, heeft al onze verwachtingen overtroffen. Het is geweldig om te zien hoe adverteerders op creatieve manieren hun verkeer ontleden en analyseren met de campaign-parameter.”

Naast het volgen van campagnes, wordt de parameter vaak gebruikt om het verkeer van een publisher op te splitsen. Bijvoorbeeld in e-mails en betaalde plaatsingen. Prestaties worden zo makkelijk te vergelijken. Sommige adverteerders gaan nog een stapje verder. Ze brengen met de campaign-parameter meerdere publishers onder één noemer. Denk aan een groep influencers die allemaal afkomstig zijn uit hetzelfde influencernetwerk. Het mooie is, dat je helemaal zelf bepaalt hoe je deze nieuwe parameter inzet!

Communication Centre

Wanneer je klaar bent om campagnelinks te delen met publishers, komt het vernieuwde Awin Communication Centre zeker van pas. Met de verbeterde sjabloonmaker stuur je e-mails naar je hele publisherbestand, of baseer je distributie op de Publisher Tag of promotietype.

Link builder

Als je de Link Builder-tool gebruikt voor het maken van links, kun je zowel de campaign-parameter als Click Ref 1 toevoegen. Daarbij is het je misschien opgevallen dat deze links de code !!!id!!! bevatten, in plaats van een specifieke publisher-ID. Vergeet niet om deze !!!id!!! te vervangen door de publisher-ID, als je deze links direct met publishers deelt – tenzij je gebruikmaakt van het Communication Centre. Want als je deze links via het Communication Centre verstuurt, wordt automatisch de publisher-ID van de ontvangende publisher ingevuld! Zo kan de publisher je links direct publiceren. Daarmee is dit de makkelijkste manier om updates en promoties te delen.

Engagement Triggers

Naast de verbeteringen in het Communication Centre probeert Awin de betrokkenheid van publishers ook te bevorderen met de nieuwe Engagement Triggers. Hiermee kunnen adverteerders hun e-mails automatiseren op basis van bepaalde criteria, zoals afnemende of juist toenemende prestaties. Met behulp van Engagement Triggers die de komende maanden worden geïntroduceerd, kunnen adverteerders automatisch gerichte en aantrekkelijke content voor publishers maken om hun prestaties te optimaliseren.

Publisher Tags

Adverteerders kunnen naast de campaign-parameter en het vernieuwde Communication Centre ook profiteren van Publisher Tags. Hiermee kun je publishers die aan een programma deelnemen, categoriseren en beheren. Je kunt publishers onbeperkt taggen; deze tags zijn alleen voor jou zichtbaar. Een populaire toepassing is tags maken op basis van activiteiten van publishers, zoals ‘blogger’ of ‘voucher’. Maar je kunt natuurlijk elke denkbare tag gebruiken, die jij handig vindt voor rapportage en communicatie.

Voor meer informatie over de nieuwste tools en hoe je het meest haalt uit het Awin-platform, bezoek het Advertiser Success Centre.

 

Gerelateerde artikelen