Pre-Solden, de kansen voor jouw als publisher en adverteerder

  • Geschreven door
  • .

Awin brengt je in maand juli updates uit het netwerk over de kansen en mogelijkheden die deze maand bieden aan publishers en retailers

Delen

In april werd de beslissing al gemaakt door Minister van Economie Nathalie Muylle, Solden werd uitgesteld tot augustus 2020.

De vraag om de koopjesperiode uit te stellen klonk al langer uit de branche en was onderwerp van vele discussies aan het einde van lock down.  Het belangrijkste argument vanuit de retailers om de Solden uit te stellen  was om de consument in de maand Juli nog hun zomeraankopen  te  laten doen tegen volle prijzen en dus ook hogere marges. Om onze Belgische retailers en publihser te ondersteunen in deze missie zullen wij in de maand juli regelmatig  updates uit het netwerk delen, adverteerders uitlichten om juist nu te promoten, publishers een spotlight geven en andere interessant nieuws delen.                    

Vergeet niet deze pagina favoriet te maken, zodat je op de hoogte bent van het laatste nieuws.

21 juli

Op dit moment roepen ondernemers massaal op om lokaal te kopen in België. Dat is te zien aan de Belgische adverteerders in Awin die groeien. Daarentegen zien we dat niet-Belgische bedrijven het ondanks de koppelverkoop het minder doen de afgelopen weken.

Reden voor de terugloop in sales :

  • Vakantie is begonnen in België
  • Mensen wachten op de Solden acties (per 1 augustus)
  • Oproep om lokaal te kopen wordt gevolgd

9 juli 

Normaliter komen adverteerders met pre-solden korting twee weken voor de start van de Solden. We zien dat adverteerders op dit moment de gehele maand juli gebruiken voor pre-solden acties. Officieel mogen er koppelkortingen gegeven worden, dat betekend dus 50% als je twee items koopt. De grote knallers zijn pas per stuk in de Solgen periode. Neem nu een kijkje bij Krefel om te profiteren van de  flinke korting  die gegeven wordt.

1 juli

Zomer Solden wordt verplaatst
In april maakte de Belgische overheid bekend dat de halfjaarlijkse Solden zou worden verplaatst van juli, naar augustus. De redenering is dat winkels lange tijd hun deuren moesten sluiten vanwege de maatregelen door het Corona virus. Met het uitstellen van de Solden kunnen ondernemers een langere tijd hun collecties aanbieden voor de normale prijs. De sperperiode – de periode waarin geen prijsverlagingen mogen worden aangekondigd - zal hiermee ook verplaatst worden naar juli. 

De zomer Solden loopt van 1 t/m 31 augustus.

De invloed van Corona in de retail & shopping branche
De getroffen maatregelen in België hebben impact gehad op het online winkelgedrag binnen de retail & shopping branche. Lees onze verwachtingen omtrent deze gebeurtenissen voor de toekomst hier

De invloed van Corona in de finance branche
De finance sector heeft een roerig kwartaal gehad. De kredietwaarheid was laag en de sales waren gedaald. Maar gelukkig stijgt het vertrouwen weer. Lees onze verwachtingen hier.

 

 

Delen