In good company met Awin: Gene Howe

  • Geschreven door
  • .

Als affiliate netwerk ben je de spil in een intensieve & dynamische driehoekssamenwerking.  Onze accountmanagers, technisch consultants, industry experts, salesmanagers, het marketingteam enzovoorts hebben dan ook regelmatig, of zelfs dagelijks, contact met onze partners. Maar wie zijn die Awin mensen achter dat telefoontje of die e-mail eigenlijk?

Delen

In onze reeks ‘In good company with Awin’ willen wij een gezicht geven aan collega’s die zich dagelijks inzetten voor onze adverteerders, publishers en ons netwerk. Immers, zonder deze ambitieuze, hardwerkende collega’s zou Awin er niet zijn. En ze zijn stuk voor stuk ook allemaal hartstikke leuk natuurlijk!

Daarom willen we je aan de hand van een reeks interviews kennis laten maken met enkele drijvende krachten achter Awin Benelux. Wie zijn ze eigenlijk? En wat houdt ze momenteel bezig? Met vier vragen pogen we je een beetje inzicht in de persoon te geven door onder andere hun huidige focuspunten en nabije toekomstverwachtingen bloot te leggen.

Deze week de beurt aan Team Manager Sales Benelux, Gene Howe.

Wil je jezelf voorstellen aan de lezers? Wie ben je en wat maakt jouw rol binnen Awin bijzonder?

Mijn naam is Gene en ik leid momenteel het new business team in Amsterdam. Ik werk nu bijna 3 jaar bij Awin en heb de afgelopen jaren diverse rollen op me genomen. Ik begon mijn Awin avontuur als Global Brand Sales Manager in Londen. In deze functie was ik verantwoordelijk voor het aantrekken van klanten die internationaal actief waren. Daarna ben ik in Londen als Commercial Project Manager aan de slag gegaan.

Binnen mijn huidige rol in Amsterdam heb ik de vrije hand gekregen om een team van vijf geweldige sales talenten te begeleiden in ons doel om de Benelux-markt verder te veroveren. Door deze essentiele verantwoordelijkheid te krijgen voor het leveren van nieuwe business, zijn kansen door innovatie, kritisch denken en operationele aanpassingen nooit uit den boze. Met zo'n inspirerend team om me heen, voelt het elke dag alsof we samen werken aan het grote geheel.

Kun je iets noemen wat je bij Awin hebt bereikt waar je erg trots op bent? Wat zie je als jouw grootste Awin-succes?

 Ik heb de unieke kans gekregen om vanuit verschillende perspectieven te zien hoe Awin commercieel te werk gaat. Ik ben dan ook enorm trots op de creatie van onze in-house servicepakketten, die het voor een klant mogelijk maken om een verhoogd service niveau te kopen, zelfs als het niveau van winstgevendheid het nog niet rechtvaardigt. Dit is een standalone functie die op maat is gemaakt voor Awin en is uitgerold naar alle wereldwijde markten.

Daarnaast ben ik ook ontzettend trots op de resultaten van het salesteam.  Het lijkt wel alsof we elke maand onze eigen records verbreken en mogen we mooie namen aan ons portfolio toevoegen. Het gaat zelf zo goed dat we op zoek naar versterking voor ons team, kijk hier voor onze vacature of neem direct contact met mij op.

 Waar kijk je dit jaar het meeste naar uit?

 Er is zoveel om naar uit te kijken! Bij Awin staan we bekend als de vernieuwers binnen de industrie. Dit betekent dat we niet alleen onze bestaande producten meer en meer aan de man brengen, maar dat we ook in eigen huis nieuwe en interessante producten ontwikkelen. Ik verwacht dat Awin dit jaar een grote sprong maakt op het gebied van innovatie en technologie, dus blijf op de hoogte! Daarnaast kijk ik er erg naar uit om onze affilinetpartners verder te integreren in het Awin-platform en onze samenwerking met FamilyBlend uit te breiden.

 En wil je de lezer nog een Awin lees- of luistertip meegeven?

Ik zou de podcast 'Is performance based de toekomst?' met sprekers van Imbull en Praxis zeker een keer beluisteren (mocht je dat nog niet gedaan hebben). Deze podcast toont een zeer interessante kant van waar de toekomst van affiliate marketing ligt.

Delen