Axel Springer Plug and Play Partnership

Wereldwijd affiliate netwerk Awin bundelt de krachten met het awardwinnende accelerator programma Plug and Play van Axel Springer om de groei te stimuleren van ad-tech ondernemingen die actief zijn in de digitale marketing industrie. Met dit partnership willen Awin en Axel Springer Plug and Play ‘rising stars’ in het performance kanaal identificeren en hiermee innovatie in de industrie helpen stimuleren.

Het programma biedt de deelnemende ondernemingen meer dan alleen een kapitaalinjectie. Awin en Axel Springer Plug and Play verbindt de  startups met mentoren, klanten en investeerders. Het bereik van Awin en de  startup ervaring van Axel Springer Plug and Play biedt unieke mogelijkheden voor de geselecteerde digitale marketing ondernemingen.

Waar zijn we naar op zoek?

Dit programma is open voor elke startup met een business model gerelateerd aan digitale marketing. Hier vallen ondernemingen onder met een focus op innovatieve ad-tech oplossingen, scalable marketplaces, content publishers en data-drive business modellen. Dit kunnen B2B, B2C en C2C business modellen zijn.

Om er zeker van te zijn dat geselecteerde ondernemingen volledig kunnen profiteren van de voordelen van het programma hanteren wij de volgende criteria:

  • De onderneming is in het begin stadium
  • De onderneming moet zijn go-to-market strategie testen, zijn doelgroep bepalen, tractie creëren en een business case neerzetten
  • Het business model is complimentair of verenigbaar met performance marketing

Wat krijgt u? 

Het 100 dagen programma richt zich op het laten groeien van ondernemingen in digital marketing die zich in de begin fase bevinden. De samenwerking met een ervaren industrie leider biedt een unieke en leerrijke ervaring . Alsmede de mogelijkheid om te profiteren van de ondersteuning vanuit een internationaal netwerk van een succesvolle accelerator.

Belangrijke data

Bij Axel Springer Plug and Play lopen er drie programma's per jaar. Voor meer gedetailleerde informatie over de deadlines kunt u hier terecht op de Axel Springer Plug and Play-website.

Schrijf u hier in: http://www.axelspringerplugandplay.com/apply

Highlights van het programma

€ 25.000 start-up financiering

€ 25.000 start-up financiering

Dit zal in het algemeen ingebracht worden in de onderneming door middel van een kapitaalinjectie.

Kantoorruimte

Kantoorruimte

Ten minste één bureau per team, afhankelijk van de grootte. Aan het eind van het programma zullen diegene die willen blijven in Berlijn in aanmerking komen om zich aan te melden voor het accelerator co-working programma.

Mentoring

Mentoring

Mentoren zijn onderdeel van het externe netwerk van de accelerator en zullen over het algemeen bestaan uit oprichters die met succes een of meerdere ondernemingen hebben opgebouwd. Door hun ervaringen als ondernemer, zijn ze belangrijke adviseurs voor de startup ondernemers. Meerderheid van de mentoren zijn ook actief als angel investeerders.

Directe toegang tot investeerders

Directe toegang tot investeerders

Regelmatig exposure bij investeerders via de partner programma's en het netwerk. Daarnaast zal er aan het einde van het programma een Demo Day plaatsvinden waar de startups ondernemers hun pitch zullen houden voor investeerders en journalisten.

Amplify tractie

Amplify tractie

Startups zijn aangesloten bij de juiste bedrijven door het wereldwijde Awin en Plug and Play-netwerk, om hen te helpen de tractie te verhogen en hun go-to-market strategieën te verbeteren.

Externe expertise en workshops

Externe expertise en workshops

De experts hebben thematische specifieke kennis en, in tegenstelling tot de mentoren, zijn zij niet per se ondernemers. De kennisgebieden van de deskundigen zijn divers en zullen onderwerpen zoals groei hacking, prijsstrategieën, data privacy of de wet zijn.

Internationaal bereik en exposure

Internationaal bereik en exposure

Zowel Awin en Axel Springer Plug and Play kunnen de toegang bieden tot een internationaal netwerk, bereik en infrastructuur.

Continueren van de begeleding na het 100-daags programma

Continueren van de begeleding na het 100-daags programma

Ondersteuning vanuit zowel Plug and Play als Awin eindigt niet nadat het programma afgelopen is. Plug and Play zal de startups in hun zoektocht naar geschikte follow-up investeringen ondersteunen, en zal toegang blijven bieden tot hun netwerk. Awin zal nauw betrokken blijven om de groei van de startup te ondersteunen als een zakelijke partner.

Overige vragen

Voor meer informatie over het programma bekijk onze FAQ's,  bezoek de Plug and Play-website of neem direct contact op met het programma via plugandplay@axelspringer.de