7 vragen over de ‘Affiliate Power’ plug-in voor WordPress

  • Geschreven door
  • .
Jonas Breuer, webdeveloper en consultant, heeft de WordPress plug-in ‘Affiliate Power’ gecreeërd. Deze tool biedt publishers de mogelijkheid om de best presterende programma’s te herkennen en voorziet in een snel en gemakkelijk overzicht van alle sales en statistieken. We spraken met Jonas om meer te weten te komen over deze handige tool.

Delen

‘Affiliate Power’ plug-in voor WordPress

Awin: Jonas, hoe kwam u op het idee om Affiliate Power voor WordPress te creëren?

Jonas Breuer: Als publisher, was ik op zoek naar een manier om alle sales in een duidelijk overzicht te krijgen. Ik heb de code in eerste plaats dan ook voor mezelf geschreven. Toen ik met andere publishers hierover sprak, ontving ik veel positieve feedback, daarom heb ik besloten om een algemene oplossing  te creëren waar ook andere publishers veel baat bij hebben.

jonas-breuer1

Awin: Wat is de plug-in precies, en hoe werkt het?

Jonas Breuer: De plug-in importeert alle sales, van zowel Awin als andere netwerken, direct in de WordPress admin wat resulteert in een overzicht van al de verdiensten.

affiliate-power-statistics-en2-550x348

affiliate-power-statistic-550x205

Awin: Welke informatie kunnen publishers via de plug-in terugvinden?

Jonas Breuer: De plug-in importeert niet alleen de sales, maar ook de bijbehorende items, de bron waarvan de bezoeker kwam, de landingspagina en de URL parameter (campaigns, etc.).

affiliate-power-sales-en-550x172

Awin: Welke conclusies kunnen publishers hieruit opmaken?

Jonas Breuer: De plug-in maakt een kijkje achter de inkomsten mogelijk. Dit geeft hun de mogelijkheid om de best presterende artikelen te ontdekken, die uiteindelijk ook het meeste opleveren. Zo kunnen publishers bijvoorbeeld zien dat 80% van de sales via ontvangers  van de nieuwsbrief gegenereerd is en dat AdWords een veel lager ROI laat zien.

affiliate-power-article-en-550x322

Awin: Hoe installeer ik de plug-in?

Jonas Breuer: De plug-in is, zoals elke andere officiële plug-in, gewoon direct te installeren en activeren via de zoekfunctie in WordPress admin. Er is een gratis versie beschikbaar en een betaalde premium versie met additionele functies. Na activatie wordt u direct doorgestuurd naar de settings, waar u de API keys van de affiliate netwerken moet toevoegen. Om dit process te vergemakkelijken heb ik een stap-voor-stap gids ontwikkeld die u helpt de API keys terug te vinden in elk invoerveld.

Voor de toekomst ben ik van plan om dit te ondersteunen met video-handleidingen.

Awin: Wat zijn de plannen met betrekking tot toekomstige verbeteringen van de plug-in?

Jonas Breuer: Een van de grooste discussies op dit moment gaat over de implementatie van aanvullende netwerken. Daarnaast ben ik ook van plan om meer features toe te voegen, denk aan een link met Google Analytics en een smartphone app, die de gebruiker op de hoogte stellen van nieuwe inkomsten.

De features die ik wil toevoegen zijn altijd afgestemd op de behoeften van de gebruikers. Daarom houd ik een kleine enquette onder mijn nieuwsbrief abonnees voordat ik een grote update lanceer.

Awin: Heeft u ook advies voor onze publishers?

Jonas Breuer: Wees een consultant in plaats van een sales persoon. Als publisher heeft u het grote voordeel dat u een variatie aan merken/producten kunt promoten. Dit stelt u in staat om de eindconsument te adviseren, zonder uw business te beschadigen. Vertrouwen en betrouwbaarheid is de meest waardevolle factor op het internet.

Awin: Bedankt voor deze interessante inzichten in de tool. We weten zeker dat dit onze publishers erg zal helpen!