De beste WordPress-plug-ins voor affiliate marketing

 • Geschreven door

Als je het goed doet, kan affiliate marketing zeer lucratief zijn. Maar om in dit vak succesvol te zijn, heb je de juiste tools nodig. In dit geval plug-ins.

Delen

Als je het goed doet, kan affiliate marketing zeer lucratief zijn. Maar om in dit vak succesvol te zijn, moet je de beschikking hebben over het juiste gereedschap. Die tools hebben de vorm van plug-ins.

Om een affiliate marketing programma op WordPress te lanceren, wil je natuurlijk de meest effectieve plug-ins gebruiken die er maar te vinden zijn. Plug-ins die je programma naar een hoger niveau tillen en de verkoop stimuleren.

Wat is een plug-in voor affiliate marketing?

Een plug-in is een software add-on die een programma meer mogelijkheden geeft. Een plug-in voor affiliate marketing biedt je de unieke tools om een sterke affiliate campagne op te zetten en te laten groeien.

Als je een content management systeem als WordPress gebruikt, dan is een affiliate plug-in gemakkelijk te integreren. Als je een webshop met een affiliate marketing programma runt en gebruikmaakt van de in Wordpress ingebouwde plug-in WooCommerce, dan kun je met een affiliate plug-in voor WooCommerce je partnerships en campagnes beheren.

Om te beginnen helpt een plug-in voor affiliate marketing je als publisher al om:

 • Affiliate links aan je posts toe te voegen en meer kliks te krijgen
 • Affiliate links in je WordPress-dashboard te beheren
 • De prestaties van je campagnes bij te houden
 • Deelbare verwijzingslinks te maken

De juiste plug-in voor affiliate marketing kiezen

De keuze aan plug-ins voor WordPress is zo groot dat het niet eenvoudig is om de beste plug-in voor jouw bedrijf te vinden. Doe je onderzoek en houd daarbij rekening met je doelen, strategie en prijsklasse. Kijk naar de geboden functies. Is er een bepaalde functie die je nodig hebt? Zoek je een oplossing die veel ondersteuning biedt voor beginners? Een goed begin maakt op de lange duur gigantisch veel verschil.

Om je te helpen een weloverwogen keuze te maken, hebben we de keuze beperkt tot een paar van onze eigen favorieten.

 1. MonsterInsights

Google Analytics is een onmisbaar stuk gereedschap voor affiliate marketeers, want het stelt je in staat je traffic, conversies en kliks te volgen. MonsterInsights biedt naadloze integratie en is een krachtige, gebruiksvriendelijke Google Analytics plug-in voor WordPress. De plug-in biedt een groot aantal populaire functies, zoals universele tracking, realtime statistieken, rapporten voor e-commerce, aangepaste dimensies en het Google Analytics Dashboard.

 1. Pretty Links

Een andere uitstekende plug-in voor affiliate link management in WordPress is Pretty Links. Het platform, dat door meer dan 200.000 websites wordt vertrouwd, maakt het beheer van je social links, URL-omleidingen, affiliate links en QR-codes veel gemakkelijker. Eenvoudigweg de plug-in uploaden en activeren en je kunt meteen links met je website maken.

Open gedetailleerde linkrapporten in je WordPress-dashboard en zie welke links het best presteren of gebruik één van de vele praktische functies, zoals het automatisch koppelen van keywords met een bepaalde URL.

 1. Thirsty Affiliates

Hoewel ThirstyAffiliates gebouwd werd met WordPress-bloggers in het achterhoofd, is het een prima optie voor iedere affiliate marketeer die WordPress gebruikt om affiliate links te beheren. De plug-in is al meer dan 400.000 keer gedownload door WordPress-sites over de hele wereld.

Tot de voordelen van ThirstyAffiliates behoren het naadloze beheer van je affiliate links op één centrale plaats (het WordPress-dashboard), ‘link cloaking’, waarmee de URL van een affiliate link door inkorting als zodanig onherkenbaar wordt gemaakt, en een automatische 404-checker om er zeker van te zijn dat je geen gebroken links of fouten hebt.

 1. AdSanity

AdSanity is een plug-in voor advertentiebeheer die ongelooflijk nuttig is gebleken voor publishers. Deze plug-in kan worden gebruikt om gemakkelijk affiliate advertenties op je WordPress-site te maken en te beheren.

Je maakt gebruik van shortcodes, sjabloontags en widgets, je gebruikt de eenvoudige integratie van Google Analytics voor de rapportage en je voegt gaandeweg nog meer functies toe uit de uitgebreide suite van add-ons die AdSanity biedt. AdSanity ondersteunt ook HTML5-advertenties en adblockdetectie, alles vanaf één gebruiksvriendelijk, lichtgewicht platform dat direct in je WordPress dashboard zit.

 1. ReferralCandy for WooCommerce

Adverteerders die op zoek zijn naar een e-commerce plug-in met 5 sterren moeten ReferralCandy eens proberen. Gratis te downloaden, maar met een reeks betaalde abonnementen om te verkennen. Je kunt er klantenverwijzingscampagnes voor je WooCommerce-winkel mee automatiseren. Programma’s voor klantenverwijzing stimuleren bestaande klanten om nieuwe klanten door te verwijzen. Een klant die een product aan iemand doorverwijst die het ook aankoopt, wordt beloond met een korting, cadeau etc. Dat verschilt van affiliate programma’s – affiliate partners hoeven niet per se klanten te zijn – maar veel publishers verkennen beide wegen. ReferralCandy is ontworpen om het maken van verwijzingsprogramma’s gemakkelijk en efficiënt te maken. De plug-in biedt livechatondersteuning, een onbeperkt aantal affiliates en het dashboard en de gegevensrapportagefuncties zijn gemakkelijk in het gebruik.

Awin-tools

Als wereldwijd affiliate netwerk beschikt Awin over de tools die nodig zijn om adverteerders en publishers met elkaar in contact te brengen en langdurige, winstgevende partnerships aan te gaan.

De Awin-tool Advertiser Tracking for WooCommerce voegt onze geoptimaliseerde MasterTag-trackingcode aan jouw adverteerderswebsite toe en wordt direct verwerkt in de rapportagesuite van Awin. Tracking is van fundamenteel belang bij het runnen van affiliate programma’s. Deze plug-in minimaliseert de vereiste technische set-up en helpt je zo snel mogelijk op weg. De Advertiser Tracking-tool wordt regelmatig bijgewerkt, zodat je nooit een verkoop mist en je affiliate tracking altijd aan de regels voldoet.

Op dezelfde manier geeft de Awin-app Shopify gebruikers alles wat ze nodig hebben om hun webshops in het netwerk te integreren en hun affiliate activiteiten te beheren. Na voltooiing van het eenvoudige activeringsproces, kunnen gebruikers direct met affiliate partners communiceren en vouchers, producten, sales, klikken en vertoningen tracken bij publishers die actief zijn in het Awin netwerk.

De Awin-plug-in Publisher MasterTag stelt publishers in staat de nieuwste conversieverhogende trackingtechnologie in te zetten. Na installatie van MasterTag via de WordPress-plug-in kunnen publishers de Awin-functies Bounceless Tracking, adMission, en Convert-a-Link activeren.

 • Bounceless Tracking optimaliseert de tracking voor een gegeven klik en bepaalt de meest effectieve methode die daarbij past
 • adMission biedt gemakkelijk aanpasbare affiliate disclosure informatie voor zowel pagina’s als links
 • Convert-a-Link verandert automatisch iedere link van een Awin-adverteerder in een trackinglink en informeert de adverteerders dat je traffic hun kant op hebt gestuurd

Als je op zoek bent naar meer informatie over een van deze tools, dan is onze MasterTag-handleiding voor publishers een handige gids.

MyAwin is Awins browserextensie voor Google Chrome. Publishers kunnen zicht met MyAwin gemakkelijk aanmelden voor het affiliate programma van een adverteerder, snel korte getrackte links en aangepaste URL’s genereren, met één klik shares voor sociale media maken en links naar specifieke productpagina’s genereren zonder de site van de adverteerder te verlaten.

Awin biedt ook een schat aan handige functies, zoals het tracken van transacties die via meerdere apparaten worden uitgevoerd, het markeren van contactpunten in het verkooptraject waar publishers niet de laatste klik ontvingen en Opportunity Marketplace waarmee publishers hun campagnes kunnen optimaliseren en hun provisie kunnen maximaliseren.

Voor publishers en contentmakers die onbekend zijn met affiliate marketing is er een enorme hoeveelheid ondersteuning beschikbaar om campagnes te optimaliseren en verder te groeien. Meer informatie vind je in ons Publisher Success Center of neem contact op met onze plaatselijke teams.

Gerelateerde artikelen