Awin introduceert commissieflexibiliteit om publishers dynamisch en op maat te betalen

 • Geschreven door

Lees hoe je met Awins commissieflexibiliteit de activiteiten van publishers beloont aan de hand van factoren die de doelstellingen van je kanaal ondersteunen.

Delen

In onze vorige blogpost bespraken we dat een commissiestructuur ervoor moet zorgen dat de publisher een rechtvaardige vergoeding ontvangt, terwijl je bedrijfsactiviteiten winstgevend moeten zijn.

Voor verschillende samenwerkingen bestaan er verschillende manieren om je bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Jouw belangrijkste doel moet zijn dat je je partners helpt om hun doel te bereiken: het promoten van jouw merk. De commissieniveaus kunnen bovendien worden bepaald aan de hand van aspecten als de customer lifetime value, de waarde van een nieuwe klant ten opzichte van een bestaande klant, de waarde van het winkelmandje en de marges.

Dat zijn heel wat dingen om over na te denken. Het goede nieuws is dat al deze complexiteit gemakkelijk in kaart kan worden gebracht met behulp van commissieflexibiliteit.

Wat is commissieflexibiliteit?

Commissieflexibiliteit is een functie in Commission Manager die adverteerders de mogelijkheid biedt om extra voorwaarden voor hun commissiegroepen in te stellen. Hierdoor kan dynamischer en meer op maat commissie worden ingesteld, op basis van voorwaarden die het beste passen bij de doelstellingen van je programma.

Jouw creativiteit kent daarbij geen grenzen, want je kunt commissie toepassen op afzonderlijke parameters en opties in de trackingcode. Awin biedt gestandaardiseerde waarden waarop commissie kan worden toegepast, zoals Aangepaste Parameter (Custom Parameter), Product-ID (Product ID) en Productcategorie (Product Category).

Stel dat je een reisadverteerder bent en geografische locaties doorgeeft in aangepaste parameters.

Je kunt dan de commissie op sales uit bepaalde regio’s verhogen om je marktaandeel te vergroten. Wil je je productlancering een boost geven? Geen probleem. Door de commissie voor een bepaalde Product-ID of Productcategorie te verhogen, stimuleer je publishers om je nieuwe producten te promoten. Wil je je Black Friday-campagne aanjagen en de commissie op je beste aanbiedingen verhogen? Met commissieflexibiliteit kun je gemakkelijk het commissieniveau voor alle Black Friday-producten aanpassen.

Hoe werkt het?

Commissieflexibiliteit is heel eenvoudig in het gebruik. Als de functie eenmaal voor je programma is ingeschakeld – vraag je accountmanager om het te activeren – kun je commissie betalen over alle parameters die je in je trackingcode doorgeeft.

Er zijn verschillende manieren om Commissieflexibiliteit voor je programma te gebruiken:

 • Commissie op basis van een aangepaste parameter
  • Je kunt aangepaste parameters (aanvullende datapunten) gebruiken om meer inzicht te krijgen in de prestaties van je programma en om voor elke parameter een verschillende commissie te betalen.
 • Commissie op basis van een productcategorie
  • Adverteerders die tracking op productniveau gebruiken, geven al aanvullende productgerelateerde gegevens door waarover ze nu commissie kunnen betalen. Dat is vooral nuttig wanneer verschillende producten of productgroepen verschillende marges hebben en een meer gedifferentieerde commissiestructuur dus zin heeft.
 • Commissie op basis van een product-ID
  • Commissie verlenen op basis van een product is erg populair bij adverteerders, vooral bij productlanceringen, campagnes of het stimuleren van publishers om specifieke producten te promoten. Gebruik de functie voor commissie op basis van een product-ID om de commissie voor publishers te wijzigen op basis van de producten die de consument heeft gekocht.
 • Commissie op basis van nieuwe versus bestaande klanten
  • Betaal commissie voor wat het meeste waarde voor jou heeft: het werven van nieuwe klanten of het onderhouden van relaties met trouwe klanten.

Zodra de functie is ingeschakeld, kun je je commissiegroepen instellen door er net zoveel voorwaarden aan toe te voegen als je nodig hebt:

Als je het type voorwaarde hebt gekozen, selecteer je eerst “in lijst”, “begint/eindigt met” of “bevat”. Vervolgens voeg je de datapunten uit je trackingcode toe die je aan je commissiegroep wilt toekennen. Rangschik tot slot de commissiegroepen en je bent helemaal klaar.

Bedenk dat iedere commissiegroep minstens over één voorwaarde moet beschikken.

Door de invoering van een flexibelere commissiestructuur worden publishers niet langer uitsluitend betaald voor het stimuleren van de verkoop, maar ook voor hun vermogen om voor een hogere gemiddelde orderwaarde te zorgen, nieuwe klanten aan te trekken en geselecteerde producten te promoten.

Commissieflexibiliteit kan kortom gemakkelijk worden gecombineerd met het instellen van individuele commissietarieven voor publishers. Met onze tools om commissie te beheren, kun je de activiteiten van publishers belonen op basis van een groot aantal factoren en heb je de flexibiliteit om de doelstellingen voor je kanaal zo goed mogelijk te bereiken.

Om commissieflexibiliteit in te schakelen, hoef je allen maar even met je accountmanager te praten.

Gerelateerde artikelen